Byggelånsoppfølging

gSXsEyifuMZuTiy7v__hq_w400

Har du et byggeprosjekt eller skal du bygge deg en bolig? Kan det være vanskelig å holde følge med fremdrift og økonomi på byggeplassen. Det kan være høy risiko for deg som tiltakshaver om entreprenøren er fortung på faktureringen. Vi hjelper deg med å holde kontroll på byggeprosjektet.

Når du tar opp et byggelån i banken, er banken ofte interessert i oppfølging av fremdrift i byggeprosessen. Bankene stiller ofte krav til at en ekstern takstmann skal befare byggeplassen og levere en detaljert rapport som viser faktisk tilførte verdier på byggeplassen.

Det kan være lønnsomst å dokumentere så mye som mulig når dere skal presentere prosjektet til banken. Har dere tomten, begynn med å hente inn anbud på jobben som skal utføres. Har dere funnet et ferdighus, ring husleverandøren og få oversendt pris/ budsjett på jobben som skal gjøres. Skal deler av prosjektet gjøres med egeninnsats, bør du ha vurdert omfang og budsjett av egenarbeidet også.

Sliter du med å komme i gang, er vi behjelpelig med å bistå deg i prosessen. Enkelte banker krever at en ekstern takstmann vurderer prosjektet før byggelånet vurderes av banken. Vi gjør en prosjektvurdering og kan gi deg en forhåndstakst.

Det er viktig at man bruker seriøse entreprenører. Et tips er å gjør en bakgrunnssjekk, ring referanser for å høre om entreprenøren er pålitelig.

Når byggeprosjektet er i gang, bør faktureringen følge en betalingsplan som skal gjenspeile fremdriften på byggeplassen. Gjennom byggeprosessen tar vi kontroller på byggeplassen og rapporterer til byggherre og långiver slik at dere alltid har full kontroll over hvor mye verdier som er tilført prosjektet.

En fortung fakturering gir tiltakshaver en økonomisk høy risiko gjennom byggeprosjektet. Om det betales ut store summer før jobben er utført, kan man risikere at man ikke har tilstrekkelig midler dersom entreprenøren går konkurs. Derfor er det viktig at man har kontroll på fremdriften på byggeplassen.

Kvalitetssikring

Vi kan tilby oppfølging av prosjektet med kontroll på utført arbeid slik at du som tiltakshaver får overlevert et byggeprosjekt etter forventningene. Kontrollen gjelder både på utført arbeid og entreprenørens dokumentasjon.